Nieuwsbrief 02

Graanlandschap, Louise ArnoldBikInhoud

 •   Managementopleiding Teamkracht - kort en krachtig
 •   Coachen met Oase - inzicht en proces via ruimtelijk beeld
 •   Vervolginstructie Coachen met Oase - teams/samenwerkingsverband
 •   Programma opleidingen en workshop - tot zomervakantie
 •   Internationaal Congres Organisatie Ontwikkeling Systeemperspectief 
 •   Verhuur groepsruimte Koetshuis

 

Teamkracht voor managers en
leidinggevenden van teams

Wie wil dat nou niet: de kwaliteit van het team en van de teamleden groeit, de onderlinge samenwerking verloopt soepel, er is werkvreugde en enthousiasme én het team levert mooie resultaten.

Teamwerk vindt plaats in een complex krachtenveld.  Het is lastig om overzicht te krijgen met die enorme hoeveelheid spelers en factoren. Nog lastiger is het om grip te krijgen op ongrijpbare dynamieken en hun invloed op de dagelijkse processen.

Een korte opleiding geeft u aanvullende mogelijkheden om:

 • Rendement te halen uit de kwaliteiten van uw team
 • Vragen te stellen die inzicht en ontwikkeling stimuleren
 • Onderstromen te doorgronden en te hanteren  
 • Te voorkomen dat onderhuidse spanningen ontstaan
 • Te werken aan teamgeest.
   

Twee rijke dagen plus een stevig gesprek teneinde verschil voor uw team uit te maken.
Donderdagen 31 mei en 21 juni 2012, plus nader af te spreken gesprek/consult.
Meer informatie in deze flyer.

Coachen met Oase
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Recent had een viertal, na jaren, een informele reünie: de ontwikkelaars van het instrument Coachen met Oase. Het eerste idee om een soort opstellingenspel te maken, dateert uit 2002. In 2004 kwamen de eerste sets in productie en nu zijn er ruim 300 in omloop. Het is nog steeds een exclusief instrument. De spelstukken worden handmatig gemaakt door topmeubelmaker Jan van Tiggelen wiens afwerking geen weerga kent.
Ons reünietje leverde energieke nieuwe initiatieven. U hoort het als die gestalte krijgen.

De naam komt voort uit de eerste pilots waar uitkwam dat het instument voor de gecoachte de werking heeft van een inspirerende rustplaats voor het vermoeide brein. Inmiddels weten we dat het instrument bruikbaar is voor alle denkbare situaties en vraagstukken: strategische besluitvorming, krachtenveldverkenning, teamontwikkeling, mediation, verheldering van standpunten, inzicht bij veel spelers en factoren, situatie uitleggen, acquisitie, ontwerp..... 

Het leuke is, dat werkelijk iedereen een vraagstuk 3-dimensioneel kan afbeelden. Een vooropleiding is niet nodig, de werkwijze is zo oud als de wereld. Het gebruik van het instument is eenvoudig te integreren in welke werkwijze dan ook. U zou het kunnen zien als de non-verbale versie van uw bestaande benadering; ook als dat gewoon de boerenverstandbenadering is.

De ruimtelijke afbeelding kristalliseert zich als vanzelf uit en leidt tot inzicht in de complexiteit van de situatie. Inzichten komen via allerlei zintuigen en zichtwijzen: visueel, argumentatie, intuïtie, systeemlading, diverse invalshoeken, helicopterview, vanuit de individuele perspectieven et cetera.
En dan blijkt toch enige training verrijkend: de volle potentie aan informatie uit het beeld halen, bruikbaar maken en, desgewenst, tot proces laten komen.

Lucident Consult gaf aan honderden professionals - coaches, adviseurs, (team)trainers, mentoren, therapeuten managers, politici, mediators - een eendaagse instructie "Coachen met Oase,  tafelopstellingen"; deelnemers met of zonder ervaring met opstellingenwerk.

 

Op de website vindt u meer informatie. Bestellen kan via www.coachenmetoase.nl.
Op dinsdag 12 juni vindt in Baarn (bij treinstation) de volgende eendaagse instructie plaats, zie flyer.

 

Coachen met Oase voor teamontwikkeling en 
andere samenwerkingsverbanden

Vervolginstructie op dinsdag 26 juni

De eendaagse basisinstructie is een rijkelijk gevulde dag. Daarna kan iedereen op eigen wijze met het instrument aan de slag.
Met grote regelmaat vragen ouddeelnemers naar het gebruik bij teams en andere samenwerkingsverbanden (denk aan projecten, besturen, partnerschap); soms leidt dat tot een 'supervisie consult'. Het gebruik in deze settings is situationeel, sterk afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de fase waarin team (en eventueel opdracht) zich bevinden. Elke situatie herbergt ook eigen risico's.
De behoefte leidt tot een nieuw aanbod: een middagworkshop om Coachen met Oase voor teams enigzins in de vingers te krijgen en inschattingen te maken wat in een specfieke situatie wel/niet zou kunnen werken. 
Welkom is eenieder die een basisinstructie heeft gevolgd en regelmatig gebruikmaakt van dit instrument of iets vergelijkbaars.

Er is een datum, plaats en prijs. U kunt contact opnemen voor nader overleg.
Dinsdag 26 juni 13.30 tot 17.30 uur in Koetshuis Baarn, 4-8 deelnemers. 
De kosten zijn € 95 exclusief btw. 

 

 

Open programma

tot aan zomervakantie '12

 

Internationale Conferentie Organisatieontwikkeling
vanuit Systemische Perspectief

Voor de eerste keer in Amsterdam, 26 -28 April 2013, met inleiders en workshop vanuit de hele wereld.
Unieke gelegenheid om in contact te komen met de nieuwste ontdekkingen, deskundigheid te verdiepen en ervaringen uit te wisselen. Ook interessant voor mensen die op hoog niveau willen 'proeven' van de systemische benadering. 
Zie deze flyer.

 

Verhuur groepsruimte Koetshuis Baarn

Deze mooie lichte ruimte is tot en met juli regelmatig te huur per dag(deel).

Neemt u vooral contact op voor nadere informatie.

 

 

Contact gegevens:
Adres:  
Lucident Consult
Louise ArnoldBik
Koetshuis Baarn
Oude Utrechtseweg 17-b
3743 KN Baarn
Telefoon:  
+31 6 47408063
E-mail: